Den nye og spændende Caffè River 2019 kalender, som i år er dedikeret til Amsterdam og underskrevet af Giovanni Santi, er udkommet!

"Da jeg tog Giovanni med ud og se byen, endte vi i områder, som selv jeg aldrig havde set før. Var det fordi de ikke plejede at eksistere? Det lyder måske som om jeg overdriver, men der er en kerne af sandhed i mine ord. Provinsen Nordholland, lige nord for Amsterdam, består af tørt land og øer, der er lavet af og med havet: Dette er et nyt land, der er skabt gennem århundreder af hollandsk ingeniører, uden at gå i krig og uden at skade omgivelser. Det er derfor, at folk i Holland siger "Gud lavede Jorden, men hollænderne lavede Holland.

Amsterdam fik sit navn fra en dæmning bygget på Amstelfloden i det 13. århundrede og de første indbyggerer, som bosætte sig i dette område, kom fra det sydlige Holland, Tyskland og Skandinavien. De første kanaler, der skulle graves, var Herengracht, Keizersgracht og Prinsengracht, og byen gennemgik uophørlig udvikling, indtil den i 1600-tallet blev en af ​​verdens vigtigste handelshavne. I dag er Amsterdam, med sine 850.000 indbyggere, hovedstaden i Holland og dets største by. I den gamle bydel, der lige som Venedig er bygget på bunkere, broer og kanaler, der forener de 29 "øer" mere end de italienske modstykke. Det er overflødigt at sige, at både er den bedste form for transport, selvom Amsterdam har flere cykler end indbyggere.

For omkring hundrede år siden ophørte varehuse og handelsskibe, der havde bragt så stor rigdom gennem århundrederne, med at tjene til deres oprindelige formål og blev omdannet til boliger, hvilket gav anledning til rigtige flydende huse. Disse kan ses overalt, nogle virkelig smukke og ekstremt dyre, men byrådet har sat en øvre grænse for længe siden at begrænse deres antal til 2.500. Nord for centralstationen er der bygget en kunstig ø og ligger fortøjret på IJ-søen, hvilket faktisk er et havindløb, der udgør en slags naturlig havn. IJ deler Amsterdams centrum fra den nordlige del af byen, et landdistrikter besat med små landsbyer som Schellingwoude eller Durgerdam, der er bygget sammen med digerne. Hvis vi derimod går vej ind i landet, kommer vi til Randsorp, hvorfra vi fra byens tårn kan nyde udsigten til Amsterdam i det fjerne.

Tulipaner og vindmøller er uden tvivl de to mest berømte symboler på Holland. Tuliperne har med deres skønhed skabt fantastiske landskaber. Vindmøllerne ikke kun fortryller med deres udseende, men har i århundreder også drænet vandet fra "polders", som er de lavtliggende opdyrkede områder, hvilket holder det genvundne område tørt. Så denne kalender kunne ikke være til uden et foto dedikeret til De Kathammer, en af ​​de mest berømte vindmøller.


I centrum af Amsterdam, omgivet af sine "halvmåneformede" kanaler, er der ingen skyskrabere, og kirkerne er de højeste bygninger. En enorm kunstnerisk arv kan beundres i de mange museer, hvoraf det mest berømte bestemt er Rijksmuseum. Her kan vi se De Nachtwacht af Rembrandt van Rijn, maleren, der fremragende illustrerede de nederlandsk samfund i købmændenes gyldne alder, hvis hovmod stadig kan ses i nutidens samfund. I dag tilbyder Amsterdam gæstfrihed til borgere, der kommer fra 180 forskellige nationer, et tal blandt de højeste i verden. Det er muligt takket være en gammel tradition for tolerance og religionsfrihed, som byen altid har været stolt af. En ægte amsterdammer skal dog være født og opvokset i Amsterdam og er næsten altid udadvendt med et klart svar, der med rette stoler på denne dejlige by, hvor det er muligt at vælge mellem mange, måske for mange ting at lave , men hvor udbuddet altid giver oplevelser til enhver."

Rixt van Gorkum

calendario 2019 big

We use cookies to make this website work better for you and to track site visits anonymously. You can opt out if you like.